Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Kolesarska pot
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Tuesday 20 Nov 2018
Ulti Clocks content

razpisi
drustva
predobc


Kolesarska pot
There are no translations available.

Benedikt, vas prijaznih ljudi in lepe pokrajine, radi obiščejo tudi ljudje, ki tukaj preživijo nekaj dni ali pa tudi tisti, ki se po našem kraju sprehodijo ali pa celo peljejo s kolesom.

V sodelovanju Osnovne šole Benedikt pod mentorstvom Marjane Farasin, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Janeza Klepca in Turističnega društva, Saše Lovrenčič, kot predsednice, je nastala osem kilometrov dolga kolesarska pot.

Pot sama je označena s tablami, njen začetek pa je pri osnovni šoli, kjer je tudi oznaka.

Lahko potujete v smeri Lovskega doma Benedikt, kjer se vzpnete po hribu navzgor, nadaljujete pot po gozdu po asfaltni površini v prijetnem vzdušju, kjer vas vonj po gozdu kar objame v svoj objem.

Pot se nadaljuje mimo Bernjakove kapele v Trsteniku, ki je ena izmed obeležij v našem kraju.

Po naselju Trstenik boste srečali strnjene hiše in posestva, na poti pa boste imeli možnost tudi kaj pojesti in popiti, saj sta v neposredni bližini kolesarske poti kar dve turistični kmetiji, Turistična kmetija Kaučič in tik ob poti še Turistična kmetija Senekovič.

Pot vas nadalje pelje še mimo Beričeve kapele v Trsteniku, kjer zaselek meji že z zaselkom Ihova.

Vožnjo ali pa pot nadaljujete po asfaltirani površini vse do označenega ovinka, kjer se pričnete spuščati v dolino Drvanje, kjer je v neposredni bližini nekoč stal dvorec Dominika Čolnika, a ga je žal čas zoba načel in danes stoji tam iz Čolnikovih časov samo še obnovljen kozolec.

Teren se spremeni v prijetno vožnjo po delno makadamski cesti, potem pa se spet priključite novemu delu ceste, ki vodi k slatinskim vrelcem na desni strani poti, kjer se lahko okrepčate z benediško slatino treh vrelcev.

Če nadaljujete pot mimo vrelcev, vas bo peljala vse do Svete Ane, če pa se obrnete proti farnemu zvoniku cerkve Svetega Benedikta, pa zaključite prijetno kolesarsko pot z ravnicami in vzpetinami prav v centru, kjer ste jo začeli.

Pa veliko pogumnih kilometrov s kolesom ali pa peš.

Pot opisala:
Saša Lovrenčič
Predsednica TD Benedikt
 

Last month November 2018 Next month
M T W T F S S
week 44 1 2 3 4
week 45 5 6 7 8 9 10 11
week 46 12 13 14 15 16 17 18
week 47 19 20 21 22 23 24 25
week 48 26 27 28 29 30
KIJZ

Povezave

piso
uradni list
lex
muv_title
pis
feelslo

poosrednjihgoricah
turisticno_poslovni_vodnik
pano

Spletna stran uporablja piškotke za boljšše delovanje in zagotavljanja storitev. Več o varovanju in zasebnosti podatkov si lahko preberete tukaj.

Z brskanjem po naši spletni strani, se strinjam z uporabo piškotkov.